Film & Teater

Carlo har tillsammans med sin fru Anna översatt de pjäser som finns på svenska av den italienska dramatikern, nobelpristagaren och vännen Dario Fo, regisserat ett antal av dem och själv dramatiserat. Han har även jobbat som skådespelare och håller ofta föredrag på ämnet.
Redan som tonåring lärde sig Carlo att uppskatta teatern och dess värld. Han lärde känna Dario Fo på 60-talet och flyttade kort därefter till Sverige. Tillsammans med sin fru Anna, och på senare år även dottern Elvira, har han översatt de pjäser som finns på svenska av den italienska dramatikern, nobelpristagaren och vännen Dario Fo, regisserat ett antal av dem och själv dramatiserat.

Carlo var skådespelare på Teatergruppen Narren på 1970-talet och har därefter medverkat som skådespelare i flera filmer, bl a "Amorosa" av Maj Zetterling, den norska "Sufflösen" och den danska filmen "Italienska för nybörjare". Han var en av grundarna till musikteatergruppen Bella Ciao, som nyligen kommit ut med en samlings-CD.

Carlo på inspelning Fo och Barsotti. Fo och Barsotti. Fo och Barsotti.
Carlo vid kameran under en inspelning samt Carlo tillsammans med Dario Fo.

Carlo har gjort flera dokumentärfilmer, bland annat en om Dario Fo och tre om de kommunala förskolorna i Reggio Emilia. Han har också varit flitig kursledare och föreläsare, speciellt om Commedia dell'arte på teaterskolor och andra platser runt om i Skandinavien.

År 1991 var det premiär på Carlos långfilm "Ett paradis utan biljard", till vilken han både skrev manus och regisserade. Filmen är en komedi som vunnit priser runt om i världen, bland annat Filmlinsen i Lybeck. Han befinner sig just nu i förberedelsearbetet för en ny dokumentärfilm.

Barsotti och Petrini på 60-talet. Petrini och Barsotti.
Ett paradis utan biljard och Carlo på väg att ta emot ett pris för samma film.

"När jag jobbar med film försöker jag komma ihåg att livet aldrig bara är tragiskt eller komiskt, utan alltid tragikomiskt. Inte heller tror jag att det finns löjliga människor, utan bara situationer som ibland får personer att se löjliga ut."
– Carlo Barsotti

Vill ni veta mer håller Carlo föreläsningar inom ämner Film & teater. Skicka en förfrågan till info@carlobarsotti.com för mer information och pris.

E-post:

info@carlobarsotti.com

©

Carlo Barsotti 2011